תיירות בישראל
דף הבית
»
לימודי תיירות
»
ניהול מזון ומשקאות

ניהול מזון ומשקאות

מקצוע מבוקש נוסף בענף התיירות הוא ניהול מזון ומשקאות. תוכנית הלימודים של ניהול מזון ומשקאות מיועדת לאנשים שרואים את עצמם בתפקידי מפתח ניהוליים בבתי מלון, בבתי הארחה, מסעדות וכיוצא באלו.

   

תוכנית הלימודים של ניהול מזון ומשקאות חושפת את הסטודנט לאומנות הבישול, לביקורת מזון, לתורת היין וביקורת משקאות כמו גם לרזי עקרונות הניהול.

בתי ספר רבים עובדים בשיתוף פעולה עם אוניבסריאות ומכללות ומאפשרים לסטודנטים לצבור נקודות זכות אקדמאיות בקורס זה ופותחים את האפשרות להמשיך לעבר תואר ראשון.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודי ניהול מזון ומשקאות תלויים באם הסטודנט ממשיך ללימודי תואר ראשון או לאו. במידה והסטודנט ממשיך ללימודי תואר ראשון יש צורך בציון מבחן פסיכומטרי של 500 ותעודת בגרות מלאה. בניגוד לכך סטודנט שרוצה תעודת גמר ואינו ממשיך לתואר ראשון צריך לעבור ראיון אישי, ידע באנגלית, מבחן קבלה ולהיות בעל תעודת בגרות, במקומות מסוימים מספיקה תעודת בגרות חלקית בלבד.

נושאי הלימוד בתוכנית ניהול מזון ומשקאות

בתי הספר למלונאות ולתיירות מציעים תוכנית לימודים מקיפה בנושא ניהול מזון ומשקאות במהלכה נפגש הסטודנט עם עולם המזון והמסעדנות, ניהול באר ועולם היין.

במהלך הלימודים לומדים הסטודנטים על תרבות האוכל, אומנות הבישול, מסעדנות, תזונה, תורת החומרים, עיצוב מנות ובניית תפריטים, תברואה, תזונה, כלי מטבח וציוד, ביקורת משקאות ומזון, אירוח, תמחור, תפעול, ניהול בר, תורת היין, ניהול מלאי, הפקת אירועים, מיחושב, ניהול צוות, רישוי עסקים, יסודות הדרכה, מכירות ושיווק ועקרונות בניהול עיסקי עוד.

סיום הלימודים

בסוף הלימודים עוברים הסטודנטים סטאג' בבתי מלון או מסעדות ורוכשים ניסיון מעשי. סטודנטים שבחרו במסלול תעודה מקבלים תעודת גמר בעוד שסטודנטים שרוצים להמשיך למסלול B.A ממשיכים את לימודיהם במכללות ובאוניברסיטאות שעובדות בשיתוף פעולה עם בתי הספר למלונאות.

ספר עלינו לחבריך!
מפת אתר © 2007-2019 כל הזכויות שמורות Trip תיירות.