תיירות בישראל
דף הבית
»
לימודי תיירות
»
ניהול מלונאות

ניהול מלונאות

ניהול מלונאות

   

ניהול מלונאות זהו מקצוע מבוקש במיוחד לאור העובדה שהתיירות בארץ בצמיחה מתמדת. בתי ספר רבים למקצועות המלונאות והתיירות כמו גם אוניברסיטאות רבות מציעות מסלולים אטראקטיביים ללימוד ניהול מלונאות. בשנים האחרונות בתי ספר שאינם אוניברסיטאות קיבלו אישור מן המועצה להשכלה גבוהה וכיום סטודנטים הלומדים בבתי ספר מקצועיים אלה זוכים לנקודות זכות אקדמאיות ויכולים להמשיך את לימודיהם לעבר תואר ראשון (B.A) באוניברסיטאות שונות ברחבי הארץ.

למעשה מסלול ניהול מלונאות מכשיר את הסטודנטים ליטול תפקידים ניהוליים בענף המלונאות והתיירות ומאפשר לסטודנטים להשתלב בעמדות בכירות בענף.

תנאי קבלה ניהול מלונאות

תנאי הקבלה משתנים מבית ספר לבית ספר כמו גם שהם מעט שונים באוניברסיטאות. כך למשל בתי ספר מוכרים לתיירות דורשים שהמועמד יהיה מעל גיל 20, בעל תעודת בגרות או לפחות בעל שתיים עשרה שנות לימוד, בעלי כושר ביטוי בעברית ועליהם לעבור מבחן קבלה אישי כמו גם שעליהם לעבור מבחן קבלה בשפה האנגלית. כמובן שאם יש ציון טוב במבחן פסיכומטרי יהיה פטור התלמיד ממבחני הכניסה באנגלית.

כשמדובר על אוניברסיטאות המציעות מסלול ניהול מלונאי תנאי הקבלה מעט משתנים על פי רוב תנאי לקבלה הוא ציון סף בבחינה הפסיכומטרית של 500 לערך ותעודת בגרות מלאה. בנוסף לכך צריך התלמיד לעבור ראיון קבלה אישי.

נושאי הלימוד במסלול ניהול מלונאות

נושאי הלימוד במסלול זה די דומים זה לזה בבתי הספר השונים והאוניברסיטאות, והם מתחלקים לכמה שלושה נושאים עיקריים:

ניהול אגף חדרים: במהלך הלימודים נחשפים הסטודנטים לאגפי המלון השונים ביניהם לעקרונות ניהול אגף החדרים. ניהול מחלקת הקבלה, המודיעין ומערך ההזמנות, למחלקת המשק, הטקסטיל והאחזקה, למחלקת החשבונאות, למחלקת ביטחון ולנהלי הבטיחות.

ניהול מזון ומשקאות: ניהול אגף המזון והמשקאות הוא חלק נכבד במסלול ניהול מלונאי. במהלכו לומדים הסטודנטים את רזי המסעדנות, תזונה והיגיינה, כשרות, תורת החומרים, תברואה, בניית תפריט ואומנות הבישול. הסטודנטים מעמיקים את הידע שלהם בניהול באר ועקרונות בתורת היין והמשקאות. בנוסף יש דגש על ביקורת משקאות ומזון.

חטיבת הניהול: בהמשך לומדים הסטודנטים את עקרונות הניהול בהקשר המלונאי: משאבי אנוש ותפעול כוח אדם, תקשורת בינאישית, תודעת שירות ואומנות הפרזנטציה עצמית, יזמות, הדרכת עובדים, מנהל עסקים, דיני עבודה עסקים, ניהול ארגונים, ניהול והפקות אירועים, מימון ושיווק. בנוסף נלמדים גם קורסים במבוא לתיירות ולמלונאות, קורסים כלליים באנגלית ובמחשבים נערכים סיורים מקצועיים והרצאות אורח מפי בעלי שם בענף המלונאות.

הלימודים כוללים סטאג' מעשי ופרזנטציה

משך הלימודים

משך הלימודים משתנה בהתאם לבית הספר בו לומד הסטודנט כמו גם המסלול אותו הוא בוחר. במידה והסטודנט בוחר בלימודי ניהול מלונאות במוסדות אוניברסיטאים אז הלימודים נמשכים כמו כל תואר אחר – שלוש שנים. זהו גם הזמן, פחות או יותר, שיקח לסטודנט שלמד בבית ספר למלונאות ותיירות וממשיך להשלמת התואר במוסד אקדמאי.

עבור סטודנטים הלומדים בבית ספר למלונאות במסלול ניהול מלונאות אך לא ממשיכים להשלמת תואר צפויים ללמוד עד ארבעה סימסטרים.

מוסדות בהם ניתן ללמוד ניהול מלונאי

  • תדמור, בית הספר המרכזי למלונאות – מציע מסלול של תעודת גמר, או תעודת גמר עם המשך לקראת תואר אקדמי (B.A) במוסדות הבאים: הקריה האקדמית בקריית אונו, המכללה למנהל, אוניברסיטת בן גוריון - קמפוס אילת, המרכז האקדמי רופין. מוסדותת בחו"ל: אוניברסיטת CHN ב- KEEUWARDEN בהולנד, אוניברסיטת HAWAII PACIFIC HONOLULU , HAWAII אוניברסיטת JOHNSON & WALES PROVIDENCE RHODE-ISLAND, DENVER COLORADO MIAMY FLORIDA
  • מכללת הדסה, ירושלים – מציעה לימודי מלונאות שבסופם תוענק תעודת גמר מטעם משרד התמ"ת.
  • אוניברסיטת בן גוריון – מעניקה תואר ראשון בניהול צלונאות ותיירות (B.A), תואר המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
  • מכללת הולידי אין, בטבריה - המכללה מעניקה או תעודת גמר באישור התמ"ת ולאלה הבוחרים להמשיך קיימת האפשרות להשלמת תואר ראשון (B.A) בשיתוף עם המכללה האקדמית עמק הירדן.
  • הפקולטה למדעי החקלאות והמזון, רחובות – מציעה תואר ראשון (B.Sc)בניהול מלונאות, משאבי מזון ותיירות מבית האוניברסיטה העברית שבירושלים.
  • אוניברסיטת בן גוריון, קמפוס אילת – מעניקה תואר ראשון (B.A) בניהול מלונאות ותיירות מטעם אוניברסיטת בן גוריון.
  • דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים ולמנהיגות מלונאית - מעניקה תעודת גמר מטעם בית הספר דן גורמה, תעודת גמר מטעמו של משרד התמ"ת.
ספר עלינו לחבריך!
מפת אתר © 2007-2019 כל הזכויות שמורות Trip תיירות.